Er zijn veel verschillenden soorten lijsten, waardoor er verschillende technieken worden gebruikt om deze in te lijsten.

Baklijsten

Deze lijsten worden vaak gebruikt om afstand te creëren tussen het ingelijste werk en de lijst, hierdoor krijg je een soort zwevend effect met inlijsten.

Verdiepte lijsten

Dit zijn lijsten waar je diepte creëert om bijvoorbeeld een object in te lijsten, te denken valt aan medailles, kledingen dierbare herinneringen, zodat deze een mooi plakje aan de muur kunnen krijgen.

Inleg bij passepartout lijsten

Hierbij gebruiken wij inleg lijsten in de passepartout om een extra verdieping te maken tussen het ingelijste werk en passe-partout, deze kunnen in alle kleuren worden gemaakt, vaak worden deze gebruikt bij oude tekeningen of landkaarten.
Maar wij lijsten deze tegenwoordig ook van in bij moderne inlijstingen.

Ornamentlijsten

Deze lijsten zijn lijsten met versierselen, deze worden handgemaakt door KWH lijsten maar ook machinaal gemaakt. Deze lijsten vormen vaak een goed geheel bij zowel oude als moderne inrichtingen. Video KWH lijsten.

Dubbele lijsten

Hier maken wij gebruik van meerdere lijsten op elkaar te monteren zodat we meerdere lagen kunnen maken, dit voor zowel kleur als breedte van de lijst aan te passen.

Wissellijsten

Deze lijsten kunnen wij zowel op een standaard maat leveren als op maat.
Deze wissellijsten kunnen zoals het woord als zegt makkelijk gewisseld worden, doormiddel van draai en wissel veren, deze wissellijsten worden geleverd inclusief glas, achterboard en ophangsyteem en een zuurvrij inleg vel om het ingelijste werk goed te beschermen.

Lijsten op maat

Alle lijsten kunnen bij ons op maat worden gemaakt en besteld.

Video van onze Bransche vereniging Art & Frame over lijstenmakers.